Consignatie, wat is het?

Gepubliceerd op 10 januari 2022 om 17:44

Het aanschaffen van een nieuwe bolide is natuurlijk erg leuk, maar vaak zal uw nieuwe trots een vervanger zijn voor uw huidige auto. In dat geval kunt u natuurlijk proberen de auto in te ruilen, maar dit levert niet altijd de beste deal op. Het levert vaak veel meer op als u de auto niet inruilt, maar verkoopt. Dan moet u zelf aan de slag gaan. Foto’s maken, een tekst (laten) schrijven, de auto adverteren, berichten beantwoorden, eventuele kopers een proefrit laten maken en vervolgens wellicht een deal sluiten en de tenaamstelling wijzigen bij het RDW. Zoals u kunt lezen is dat nogal wat werk. Daarnaast weet u als leek wellicht niet precies hoe dat nou gaat, zo’n auto op de juiste wijze verkopen. Daarom kunt u kiezen voor consignatie.

 

  • Wat is consignatie?

Consignatie houdt in dat wij uw auto te koop zetten bij ons bedrijf. De auto blijft volledig uw eigendom, u verkoopt de auto dus niet aan ons. U kunt er zelfs gewoon in blijven rijden! Wat wij wél doen is ‘m voor u verkopen. Als professioneel bedrijf hebben wij de benodigde expertise op het gebied van autoverkoop, en scheelt het u flink wat tijd en gedoe. Oftewel: wij verkopen de auto, en u hoeft (behalve het accepteren van een bepaalde prijs die een koper wil bieden) niks te doen. Uw auto staat daarnaast te koop bij een erkend autobedrijf en trekt meer aandacht dan wanneer u ‘m zelf te koop zet. Dit alles zal de snelheid én de verkoopprijs zeker bevorderen!

 

  • Hoe gaat consignatie bij DikkenbergAutomotive in zijn werk?

Wanneer u ervoor kiest om uw auto bij DikkenbergAutomotive in consignatie te geven, maken wij met u een afspraak. Tijdens deze afspraak bespreken we uw wensen, zoals het minimumbedrag dat u voor de auto wil ontvangen. Als alles in orde is en we een consignatieovereenkomst tekenen, zal de auto professioneel gefotografeerd worden. Nadat onze tekstschrijver bij de foto’s een pakkende, op verkoop gerichte tekst heeft geschreven, publiceren wij de advertentie op een zeer breed scala aan autoverkoopsites. Ook benaderen wij actief potentiële kopers, indien wij mogelijk al een klant in ons klantenbestand hebben voor uw auto. Vervolgens doen wij de bezichtiging, de proefrit én de onderhandelingen voor u. De koper kan hierbij ook zijn of haar auto inruilen of uw auto financieren of leasen! Wanneer alles geregeld is en u akkoord bent gegaan, feliciteren wij u met de succesvolle verkoop van uw auto!

 

  • Uw auto in consignatie verkopen? Dat kan!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw auto bij DikkenbergAutomotive  in consignatie te verkopen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over het proces!

 

Auteur: Job Berns

Publicatie: 10-01-2022


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.